Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Ekipna naslova Pantarju in Kangu, prvaki po dvakrat na borišče

V Celju je slovenska taekwondo zveza organizirala 33. državno prvenstvo WT v borbah, tehniki in kicku. Na njem je tekmovalo nekaj več kot 300 tekmovalcev iz 17 slovenskih klubov. Ker je šlo za tekmovanje kadetov, mladincev in članov, so se lahko mlajši na prizorišču prepričali o znanju starejših kolegov. Izpeljali so tudi tekmovanje v otroški disciplini kick.

V skupnem seštevku so bili najbolj učinkoviti tekmovalci Pantarja, ki so zmagali pred Sparto in Tannom. V tehniki pa je šel naslov v roke tekmovalcev Kanga. Najuspešnejši član je bil z dvema zmagama Luka Raškovič, do zmag pa so prišli še Nikolaj Bulatović, Vid Mohorić, Patrik Divković in Nik Auguštin. Med članicami je najboljša posameznica postala Nuša Urnaut.

Tako kot Raškovič med člani, je tudi Aljaž Miklavčič med mladinci potreboval dve zmagi, da je postal najuspešnejši mladinec državnega prvenstva. Dvakrat je zmagal še Jan Raškovič. Za njima so se z zmago uvrstili Luka Kos, Tim Stajan, Žiga Poglajen in Gabriel Kopi. Anabel Adamlje, najboljša mladinka je prav tako zmagala dvakrat. Boljše od nasprotnic so bile še Ema Karalić, Cristina Damiš, Nika Rudolf, Maša Štante, Neja Majcen in Medeja Mohorič. Med kadeti so po dvakrat zmagali Maks Ljubi, Matias Koprivnik in Filip Zupančič (naslov najboljšega kadeta je osvojil prvi), po enkrat pa Jakob Kastelic, Nil Feužer ter Ažbe in Jakob Tešar. Med kadetinjami so dvakrat roke v zrak dvignile Evelina M. Horvat (najkadetinja prvenstva), Nany Urbas in Eva Čeh Mastikoža. Po enkrat pa Nikolina Zarić, Ela Kavčič, Olja Bulatović, Leni Bizjak in Ela Vašl Galić.

Omenimo še najboljše pri najmlajših. Od otrok do mlajših kadetov. To so bili: Mark Pantar, Omar Malek, Darijan Muždekić, Živa Hauptman, Donna Vaš, Julija Magerl, Vasja Kavčič, Kristijan Muždekić, Miha Tomše, Bor Poglajen, Jaš Tekalec Minđek, Tim Steinman, Jakob Magerl, Irisa Kos, Sofi Zakrajšek, Raiana Asankulova, Leoni Zakrajšek, Amelia Koritnik, Lea Birtič in Tia Birtič. V kicku so bili najbolj pri udarcu: Filip Bučar, Janis Vaš, Eli Adamlje, Donna Vaš in Danaja Alagič.

Prvenstvo je ponudilo priložnost, da so najboljšim posameznikom za leto 2023 podelili posebna priznanja. V borbah so to bili: Patrik Divković (člani), Aljaž Miklavčič in Nika Rudolf (mladinci), Vid Milošević in Olja Bulatović (kadeti). V tehniki so se v lanskem letu najbolj izkazali: Lorena Zabukovec (člani), Lara Zabukovec (mladinci), Enej Gačnik in Tajda Bašar (kadeti). Druženje naših najboljših tekmovalcev v Celju so izkoristili tudi za podpis pogodbe o sodelovanju s Sindikatom policistov Slovenije. Pogodbo o sodelovanju sta podpisala predsednik taekwondo zveze Slovenije Zlatan Ranđelović in generalni sekretar Sindikata policistov Slovenije Sebastjan Korošec. Zveza želi s tem popularizirati olimpijski taekwondo, člani sindikata in njihovi družinski člani pa bodo imeli določene ugodnosti pri treniranju taekwondoja v 12-tih slovenskih centrih. Pri tem svečanem dogodku sta bila prisotna Ivan Trajković, ki je policist v športni enoti policije in olimpijec Patrik Divković, kateremu je KPNP predal opremo za priprave in za nastop na olimpijskih igrah v Parizu.     

Skupna uvrstitev ekip

1. Pantar, 2. Sparta, 3. Tann Slovenske Konjice, 4. Kang, 5. ŠD Slavko Šlander, 6. Tempo, 7. Fight Club Shony, 8. Gaiana, 9. Šmartno – Litija, 10. Orient, 11. Red Power Maribor, 12. Dragon, 13. Pon Do Kwan Zagorje, 14. Medvode, 15. Hankuk.

Uvrstitev ekip v tehniki

1. Kang, 2. Dragon, 3. Hankuk, 4. Gaiana, 5. Šmartno – Litija, 6. Red Power Maribor, 7. Pon Do Kwan Zagorje.

Uvrstitve ekip – člani

1. Sparta, 2. Pantar, 3. Tempo, 4. Tann Slovenske Konjice, 5. Red Power Maribor, 6. ŠD Slavko Šlander, 7. Gaiana, 8. Kang, 9. Šmartno – Litija, 10. Hankuk, 11. Dragon, 12. Pon Do Kwon Zagorje, 13. Fight Club Shony, 14. Medvode, 15. Orient

Uvrstitve ekip – mladinci

1. Sparta, 2. Pantar, 3. Tann Slovenske konjice, 4. Šmartno – Litija, 5. Kang, 6. Fight Club Shony, 7. ŠD Slavko Šlander, 8. Gaiana, 9. Dragon, 10. Medvode, 11. Orient, 12. Red Power Maribor, 13. Hankuk, 14. Pon Do Kwan Zagorje, 15. Tempo

Uvrstitev ekip – kadeti

1. Pantar, 2. Kang, 3. Tann Slovenske Konjice, 4. SD Slavko Šlander, 5. Fight Clb Shony, 6. Gaiana, 7. Tempo, 8. Orient, 9. Šmartno – Litija, 10. Red Power Maribor, 11. Dragon, 12. Pon do Kwan Zagorje, 13. Sparta, 14. Medvode, 15. Hankuk