Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Iran ima najboljši ekipi na svetu

V južnokorejskem Chuncheonu so organizirali svetovno ekipno prvenstvo. Na njem se je v obeh konkurencah (moška, ženska) najbolj izkazal Iran, saj je osvojil prvo mesto. Uvodni dan so blesteli člani, ki so ubranili naslov prvakov. V Air Dome at Song-Am Sports Townu je iranska moška ekipa v finalu premagala južno korejsko in si zagotovila 10000 dolarsko nagrado. Šlo je za peti zaporedni uspeh Irana, ki je v Chuncheonu nadaljeval z dominacijo iz preteklih let. Tokrat je v polfinalu, v treh rundah premagal Slonokoščeno obalo. V finalu je za zmago proti Koreji potreboval le dve rundi. Slednja je za uvrstitev v finale v dveh rundah premagala Indijo in Maroko, ter ob srebrni medalji prejela 7000 dolarjev. Bron in 5000 dolarjev so si priborili borci Maroka, ki so v malem finalu v treh rundah premagali nasprotnike iz Slonokoščene obale. Sicer na svetovnem ekipnem prvenstvu tekmuje 69 taekwondoistov iz šestih držav.

Za ženski del turnirja se je prijavilo pet ekip. Ob Irankah so se za naslov prvakinj potegovale še Korejke, Indijke, Maročanke in predstavnice Slonokoščene obale. Na koncu so se najbolj veselile Iranke, ki so prvič osvojile naslov svetovnih ekipnih prvakinj. V finalu so v treh rundah ugnale nasprotnice iz Maroka in tako kot moštveni kolegi prejele ob zlatih medaljah še 10000 dolarjev. V polfinalu so bile v dveh rundah boljše od domačink.  Maročanke so na nastop v finalu v dveh rundah ugnale Slonokoščeno obalo in Indijo. Z drugim mestom je reprezentanca iz severa Afrike ponovila rezultat iz lanskega leta. Tretje mesto in bronaste medalje so ostale v Južni Koreji, saj so Korejke v dveh rundah ugnale Indijke.

Danes je v Chuncheonu na programu tekmovanje mešanih ekip. Za naslov svetovnih prvakov se bo borilo šest držav. To so Indija, Maroko, Iran, Južna Koreja, Slonokoščena obala in Kitajska. V sklopu tega tekmovanja bodo izvedli otvoritveno svečanost. Jutri bo v tem korejskem mestu, ki leži na severu države, na vrsti demonstracija taekwondoja, v petek pa odprti izziv v para taekwondoju.

Slike: WT Taekwondo