Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Kdo bo najboljši na triintridesetem državnem prvenstvu?

Taekwondo zveza Slovenije bo v nedeljo v Celju organizirala državno prvenstvo. Šlo bo za 33-to tovrstno tekmovanje v zgodovini slovenskega taekwondoja. Tako kot v nekaj zadnjih letih, bodo tudi tokrat tatamije postavili v dvorani Golovec. Na enodnevno tekmovanje bo svoje tekmovalce poslalo sedemnajst klubov. Ti so prijavili nekaj več kot 300 tekmovalcev.

Gre za državno prvenstvo vseh starostnih kategorij in v obeh panogah taekwondoja – v borbah in tehniki. Najmlajši bodo tekmovali v kicku. V članski konkurenci bo najbolj zanimivo v absolutni kategoriji, v kateri se bo za naslov državnega prvaka potegoval Patrik Divković, ki ga v poletju čaka nastop na olimpijskih igrah v Parizu.

Zanimivo bo spremljati, kateri klub bo imel največ uspeha na državnem prvenstvu, oziroma bo v medklubskem točkovanju osvojil prvo mesto. Ker gre, kar se slovenskega taekwondoja tiče, za najpomembnejše tekmovanje pri nas, bodo na otvoritvi predstavili projekt, ki so ga zastavili skupaj s Sindikatom policistov Slovenije in s katerim želijo povečati popularnost tega borilnega športa. Na predstavitvi bo sodeloval pripadnik športne enote policije in naš najuspešnejši taekwondoist Ivan Trajković.

Pred začetkom prvenstva bodo razglasili najboljše posameznike za leto 2023 in jim za uspehe v lanskem letu izročili priznanja. Dobrodošli v Celju!