Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Od evropskega prvenstva smo se poslovili s četrtfinalom

Danes v Beogradu končujejo štiri dni trajajoče evropsko prvenstvo. Kot zadnja slovenska reprezentanta sta tekmovala Lin Kovačič in Ivan Trajković. Slednji je najprej zmagal uvodni dvoboj proti Ukrajincu Harbarju, nato pa ga je v četrtfinalu zaustavil prvi nosilec kategorije nad 87 kilogramov, Anglež Cunningham. Kovačiča je v drugem krogu presenetil Grk Flouskovnis.

Dvoboj med Trajkovićem in Harbarjem ni ponudil veliko točk. Ukrajinec je do obeh točk v prvi rundi prišel zaradi napak našega reprezentanta (izstop in borišča in vlečenje nasprotnika). V drugi minuti je Ivanu uspelo zadeti Harbarja dvakrat z roko v telo, kar je bilo najprej dovolj za izenačenje in nato še za zmago v rundi. V prvi minuti druge runde ni bilo točk. Nato je Trajković osvojil dve. Pol minute pred koncem runde je Ukrajinec izenačil, šest sekund pred koncem dvoboja pa je po Trajkovićevem udarcu padel, prejel kazen in Bistričan je napredoval v četrtfinale. V njem je imel enega najtežjih mogočih nasprotnikov – prvega nosilca Angleža Cadena Cunninghama. Po 40 sekundah dvoboja je Ivan povedel z 1:0. Po kazni Angležu je vodstvo podvojil. Cunningham je z nožnim udarcem v glavo spreobrnil rezultat na 2:3. Zaradi kazni Angležu sta se tekmeca poravnala, nato je Trajković poskušal priti do točke, a se je prvi nosilec odlično izvlekel, si osem sekund pred koncem runde priboril dve točki in jo rutinirano dobil s 4:5. V drugi rundi je Cunningham dokazal, zakaj je prvi nosilec. Ivan je sicer napadal, a točke je osvajal nasprotnik. Ker mu ni preostalo drugega, je Ivan še naprej napadal, rezultat pa se je sedem sekund prek koncem runde zaustavil pri 1:13.   

»Načeloma sem zadovoljen z današnjima borbama. V prvi sem bil zelo potrpežljiv. Nisem delal skoraj nič napak in sem odlično sledil Juretovi taktiki. V drugi borbi proti prvemu nosilcu mi je malo zmanjkalo v prvi rundi. V drugi sem se moral pri vodstvu Britanca s 5:1 odpreti in poskusiti z napadi, ki pa jih je nasprotnik kaznoval. Malo mi je žal prve runde četrtfinala, ker čutim, da bi jo lahko dobil in bi se potem mogoče borba drugače odvila. Vseeno so bile današnje borbe na visokem nivoju«, sporoča iz Beograda naš najbolj izkušen reprezentant Ivan Trajković.

Neverjetno se je v kategoriji do 74 kilogramov razpletel dvoboj med Linom Kovačičem in Charalamposom Flouskounisom. V prvi rundi je Mariborčan zaradi potiskanja nasprotnika prejel kar tri kazenske točke. Zato je Grk pol minute pred koncem runde vodil s 3:8. Kovačič se je uspel približati na 6:8. Za popolni preobrat mu je zmanjkalo časa. V drugi rundi je kazalo, da ne bo preveč razburljiva, saj je Lin povedel s 6:0 in je izgledalo, da ima odvijanje dvoboja povsem pod kontrolo. A sta sledili dve kazni. Kljub temu je krenil v zadnje sekunde dvoboja z rezultatom 7:4. Sledil je izstop iz borišča in točka za Grka. Dve sekundi pred koncem je uspel Flouskounis z nožnim udarcem v telo izenačil na 7:7. Ker sta bila borca v vseh rubrikah izenačena, so sodniki razglasili zmagovalca. Roke so dvignili na Grkovi strani!    

Dobitniki medalj v zadnjih dveh tekmovalnih dneh

Moški

Kategorija do 68 kilogramov

1. Bradly Sinden (Velika Britanija), 2. Ilia Danilov (Rusija), 3. Simur Mirzoiev (Ukrajina), 3. Levente Mark Jozsa (Madžarska)

Kategorija do 74 kilogramov

1. Daniel Barrera (Španija), 2. Zurab Kintsurashvili (Gruzija), 3. Javad Aghayev (Azerbajdžan), 3. Charalampos Flouskounis (Grčija), 9. Lin Kovačič (Slovenija)

Kategorija do 80 kilogramov

1. Toni Kanaet (Hrvaška), 2. Kostiantyn Kostenevych (Ukrajina), 3. Nedžad Husić (Bosna in Hercegovina), 3. Maksim Khramtsov (Rusija)

Kategorija nad 87 kilogramov

1. Caden Cunningham (Velika Britanija), 2. Ivan Garcia Martinez (Španija), 3. Krystian Haremza (Poljska), 3. Emre Kutalmis Atesli, (Turčija), 5. Ivan Trajković (Slovenija)

Ženske

Kategorija do 46 kilogramov

1. Lena Stojković (Hrvaška), 2. Džejla Makas (Bosna in Hercegovina), 3. Viktoriia Nahurna (Ukrajina), 3. Phoenix Goodman (Velika Britanija)

Kategorija do 57 kilogramov

1. Nika Karabatić (Hrvaška), 2. Jade Jones (Velika Britanija), 3. Luana Marton (Madžarska), 3. Fani Tzeli (Grčija)

Kategorija do 62 kilogramov

1. Kimia Alizadeh Zenozi (Bolgarija), 2. Aaliyah Powell (Velika Britanija), 3. Ivana Arelić (Hrvaška), 3. Petra Stolbova (Češka)

Kategorija do 67 kilogramov

1. Sarah Chaari (Belgija), 2. Magda Weit Henin (Francija), 3. Aleksandra Perišić (Srbija), 3. Jolanta Tarvida (Latvija)