Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Predsednik Choue je nagradil južne sosede

Na obisku pri Hrvatih se je mudil predsednik svetovne zveze (WT) dr. Chungwon Choue. Ob tej priložnosti je hrvaškemu premierju Andreju Plenkoviću podelil častni črni pas 8DAN. Razlog je njegova naklonjenost taekwondoju in usmeritvi zagrebške bolnišnice Sveta Katarina v zdravljenje športnih poškodb.

Ker gre za mednarodni center športne medicine in rehabilitacije, so ugotovitve zdravniškega osebja pomembne tudi za svetovni taekwondo. Zato je razumljivo, da so se sprejema udeležili hrvaška ministrica za turizem in šport Nikolina Brnjac, predsednik hrvaške taekwondo zveze Anto Nobilo in nekdanji hrvaški minister znanosti, izobraževanja in športa Dragan Primorac, ki je zdaj predsednik bolnišničnega upravnega odbora. Seveda so v premierjev kabinet prišli tudi trije hrvaški taekwondoisti in njihovi trenerji, ki bodo letos sodelovali na olimpijskih igrah v Franciji. Eno največjih bolnišnic na Hrvaškem so odprli leta 2011. Takrat je postala uradna bolnišnica hrvaškega olimpijskega odbora in številnih športnih zvez. Od taekwondojske, nogometne, teniške, namiznoteniške do smučarske. V njej se zdravijo športniki vseh večjih hrvaških klubov. Njeni zdravniki pa so del medicinske ekipe hrvaškega olimpijskega odbora in nekaterih športnih zvez. To največjo privatno kliniko na Hrvaškem so prepoznali kot evropski center odličnosti.

Predsednik Choue je prepričan, da so usluge Svete Katarine zelo pomembne pri zdravljenju poškodb vrhunskih športnikov, saj se za zdravljenje v njej odloča tudi vse več taekwondoistov iz drugih celin. Obenem spada hrvaški taekwondo po rezultatih v sam vrh svetovnega taekwondoja, saj na največjih tekmovanjih redno posega po medaljah. Na lanskem svetovnem prvenstvu v Azerbajdžanu je Hrvaška osvojila dve zlati, srebrno in tri bronaste medalje. Na olimpijskih igrah v Tokiu, leta 2021 pa zlato in bronasto medaljo. »V čast mi je bilo, da sem se v Zagrebu srečal s premierjem Plenkovićem in ministrico turizma in športa Brnjačevo. Hrvaška se je razvila v eno najmočnejših taekwondo družin na svetu. Svetovni taekwondo ji je zelo hvaležen za njen prispevek pri razvoju taekwondoja. Prav tako smo zelo hvaležni posebni bolnišnici Sveti Katarini za njen prispevek pri zdravnjenju športnih poškodb. Gre za usluge, ki so na zelo visokem nivoju in od katerih imajo naši športniki veliko koristi«, je v uradnem delu sprejema povedal dr. Chungwon Choue.

Slike – WT