Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

V Beogradu so začeli s evropskim kadetskim prvenstvom. Na njem tekmuje 426 taekwondoistov in taekwondoistk iz 39-tih držav. Na spisku ženskih kategorij je 196 punc. Fantov je nekoliko več – 228. Prvi dan tridnevnega turnirja sta nastopila dva slovenska reprezentanta. Nikolina Zarić in Jakob Kastelic.

Slednji je odlično odprl tekmovanje, saj je bil v prvem krogu precej bolj prepričljiv kot njegov nasprotnik, Turek Emir Imam Topaloglu. V prvi rundi Jakob nasprotniku ni prepustil niti točke in jo je predčasno zmagal z 12:0. Bolj izenačena je bila druga runda, ki pa je znova pripadala slovenskemu kadetu. Dobil jo je z rezultatom 9:7. V naslednjem krogu je bil Kasteličev nasprotnik Bolgar Anatas Vakavchiev. Slednji je bil zelo prepričljiv v prvi rundi, ki jo je zmagal z 0:7. V drugi rundi se je razmerje moči spreobrnilo. Jakob je dosegel 11, Anatas pa 4 točke. Tretja, odločilna runda se je obrnila v prid tekmovalca iz Vzhodne Evrope. Bolgar jo je zmagal z rezultatom 6:9. S tem je Jakob Kastelic osvojil deveto mesto. »Prvi dvoboj je bil dober. V prvi rundi mi je vse šlo tako, kot se si lahko le želel. V drugi rundi me je nasprotnik nekoliko presenetil, zato sem moral proti koncu runde malce »stisniti«. Kar se tiče drugega dvoboja, sem v prvi rundi malce zaspal, tako da mi je nasprotnik zbežal. V drugi rundi sem se zbudil in izid v rundah izenačil na 1:1. Tretjo rundo pa lahko opišem kot rundo, v kateri sem naredil nekaj taktičnih napak in sem zato izgubil dvoboj. Dejansko bi lahko bilo bolje, saj vem, da sem sposoben več. A sem tudi z eno zmago zadovoljen. Dejansko so na evropskem prvenstvu dobri tekmovalci. V naslednjih dneh bom navijal za preostale naše reprezentante«, je po koncu nastopa na evropskem prvenstvu povedal Jakob Kastelic.

Premočno nasprotnico je v prvem krogu dobila Nikolina Zarić. To je bila Nemka Johana Car Zander. Po prvi rundi, ki se je končala z izidom 0:11, je bilo v drugi razmerje moči malce bolj skupaj. Zanderjeva je znova osvojila 11 točk, Zarićeva pa je uspela zbrati 4 točke. Tudi naša kadetinja je evropsko prvenstvo končala na devetem mestu. »Nisem ravno zadovoljna. Še posebej ne z prvo rundo, v kateri nisem dosegla točke. Druga runda je bila glede tega boljša. V dvoboju sem ponovila staro napako, saj sem vzdrževala preveliko razdaljo do nasprotnice. Zato sem tudi težko dosegala točke. To je bilo moje prvo evropsko prvenstvo. Ogledala sem si ostale današnje dvoboje. Punce so res dobre. Če jim bom želela parirati, se bom morala izboljšati«, je po dvoboju proti Nemki Zenderjevi razmišljala Nikolina Zarić.

Jutri se bodo na boriščih v športni dvorani Ranko Žeravica v Novem Beogradu borili trije slovenski reprezentanti. Na tatami bodo stopili Vid Milošević, Olja Bulatović in Anabel Adamlje.

Slika: Taekwondo zveza Srbije