Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Splačalo se je obiskati halo Tivoli!

Z velikim zmagoslavjem Lina Kovačiča se je končalo letošnje Odprto prvenstvo Slovenije, ki ga je naša krovna organizacija organizirala že 15-tič po vrsti. Znova je bila hala Tivoli prizorišče dvodnevnega turnirja, ki je bil prvi dan namenjen kadetom in mladincem, drugi dan pa članom. V soboto se je do

prvega mesta prebila mladinka Maša Štante, ki je zmagala v kategoriji do 55 kilogramov. Uspeh mlade tekmovalke konjiškega Tanna je s tretjim mestom dopolnila Jelena Vasić iz Orienta. Do medalj bronastega sijaja sta med mladinci prišla še Aljaž Miklavčič in Jaka Babić. Med kadeti je bil Jakob Kastelic drugi in Anže Tesar tretji.

Štirikrat bi moral na borišče stopiti Lin Kovačič, ki se v tem letu ponaša z izjemno serijo, saj še ni izgubil dvoboja. V prvem krogu kategorije do 74 kilogramov je bil prost, v drugem mu je Bosanec Abdulah Bejtić predal dvoboj. Tako je imel Kovačič prvi pravi test v Francozu Bassemu Amriju. Začel je nekoliko rezervirano kljub temu uspel v zadnjih sekundah prve runde zaostanek spremeniti v vodstvo. V drugi rundi je bil že bolj prepričljiv in si z zmago zagotovil najmaj bronasto medaljo. Sledila je nekoliko bolj umirjena in kontrolirana polfinalna borba s Hrvatom Matijo Crepom. Precej večja neznanka se je v finalu skrivala v Gaboncu Amarju Cisseju Moussi. Prvo rundo si je z minimalno razliko v svoj prid obrnil naš zastopnik, ki je v drugi rundi eksplodiral in z atraktivnim ritmom stopnjeval pritisk na nasprotnika. Afričan je v zadnjih sekundah runde poskušal zmanjšati razliko, a ga je Kovačič med padcem presenetil z krožnim udarcem v glavo, s katerim ga je poslal na tla. »Moja taktika je takšna, da nasprotnika najprej malo otipam. Da vidim, kako se odziva v določenih situacijah. Potem se začne pravi dvoboj. Velikokrat povede nasprotnik. A mi pogosto uspeva, da že znotraj prve runde spreobrnem rezultat. Enostavno vem kako bom prišel do točke. Tudi v finalu sem vedel, kje mu lahko dam točko. Res je, da me je nekajkrat zadel v noge, ki so me zato precej bolele. Ampak vseeno, se je potem dobro končalo«, je po finalu povedal Lin Kovačič, ki je v tem letu že osvojil 20 točk za svetovno lestvico. To je polovica vseh točk, kolikor jih lahko v koledarskem letu prejme na tekmah svetovnega pokala. Z njimi se je dodatno učvrstil med deseterico najboljših borcev v kategoriji do 74 kilogramov. Po finalu je bil izjemno zadovoljen tudi Kovačičev trener Rene Voglar: »Itak, da sem zadovoljen z novo Linovo zmago. Prvi je bil tudi na uvodnem letošnjem turnirju v Avstriji. Dvoboji v hali Tivoli so šli skozi malce na tesno. Lin je bil malo »zategnjen«. Ampak se je proti koncu dvoboja vedno bolj sproščal. Boril se je vedno bolj tekoče. Zelo sem zadovoljen, kako je obrnil dvoboje sebi v prid.« Časa za slavje ni bilo veliko, saj je mladi Mariborčan po vrnitvi domov samo zamenjal kovček in se napotil na večdnevne priprave na Madžarsko, kjer se bo pripravljal na naslednji turnir, na Odprto prvenstvo Belgije.

V Ljubljani smo v članski konkurenci dobili še dve bronasti medalji. Zagotovila sta ju nam naša najbolj izkušena člana Ivan Trajković in Patrik Divković, ki pa sta z mislimi že pri olimpijskih kvalifikacijah, ki bodo čez 14 dni v Bolgariji. Divković je bil prvi med vsemi našimi člani, ki je stopil na borišče. Njegovo trenutno pripravljenost je najprej testiral Nemec Inan Hun. Dvoboj je imel Divković pod nadzorom. A je pri enem izmed udarcem trčil z nasprotnikom in si nekoliko poškodoval nogo. Zato je polfinalni dvoboj proti Ivanu Šapini predal. »Sem zadovoljen in vesel, da sem na našem največjem tekmovanju pred domačimi navijači osvojil že peto zaporedno kolajno. Kar se tiče same pripravljenosti, vidim, da sem v redu pripravljen. Se mi je pa poznala nekolikšna utrujenost od samih priprav. Tako da sem imel malo utrujene noge. Ampak načeloma sem dobro pripravljen in komaj čakam na začetek olimpijskih kvalifikacij«, je potem ko je prejel bronasto medaljo sporočil Patrik Divković.

 S podobnimi mislimi se je na turnir podal Ivan Trajković. Tudi on je želel testirati formo in se spoprijateljiti z občutki, ki so pomembni pri odvijanju dvobojev. V Tivoliju je imel dva dvoboja. Najprej proti Francozu Kevinu Minguezu, katerega je zanesljivo odpravil. Njegov naslednji nasprotnik Nedžad Husić je dvoboj predal. Sledilo je polfinale proti enemu najboljših borcev kategorije do 80 kilogramov, proti Srbu Stefanu Takovu. Prva runda je bila zelo atraktivna in enakovredna.  Potem, ko je sodnik Trajkoviču odvzel nekaj točk, jo je dobil Srb, ki je bil v drugi rundi bolj konkreten. »S Takovim, ki bo prav tako tekmoval na olimpijskih kvalifikacijah se še nisem boril. Dvoboj sem izkoristil, da ga začutim, da ugotovim, na kaj moram biti pozoren naslednjič, če se bova slučajno znova pomerila. Do danes sem

naredil vse, kar je bilo v moji moči, da sem lahko optimist, kar se tiče olimpijskih kvalifikacij. Komaj čakam, da se v Sofiji začne turnir«, je bil, čeprav je izgubil polfinale Trajković zadovoljen s prikazanim na Odprtem prvenstvu Slovenije.

Podobno so turnir v Sloveniji izkoristili ostali udeleženci, ki bodo tekmovali na evropskih olimpijskih kvalifikacijah. Preizkušali so nove kategorije in testirali podrobnosti, ki jim bodo morda omogočili nastop v olimpijskem Parizu. S prikazanim v Ljubljani sta lahko zadovoljna tudi mlada Domen Molj in  Nikolaj Bulatović, ki sta z nastopi končala tik preden bi si zagotovila medaljo. Oba sta v Hali Tivoli po dvakrat zmagala.

V članski konkurenci sta Slovenijo zastopali še Ljubinkovićeva in Karimijeva, ki pa sta izgubili uvodni

dvoboj. V skupnem seštevku so največ točk, večino so dobili za štiri zlate medalje, prejeli tekmovalci splitskega Marjana. Druga je bila nemška reprezentanca, tretji pa beograjski Galeb. Izmed slovenskih klubov je najvišje na sedmo mesto posegla mariborska Sparta.

Rezultati Slovencev na turnirju v Tivoliju

Člani

Kategorija do 58 kg, 25 tekmovalcev

1. krog – Domen Molj : Tommaso Rossi Paggetti (Italija) – 2:0

                 Nikolaj Bulatović : Tommaso Zaino (Italija) – 2:0

2. krog – Domen Molj : Uroš Belanović (Srbija) – 2:0

                 Nikolaj Bulatović : Samuel Bedart (Francija) – 2:1

¼ finale – Domen Molj : Milan Molle (Nizozemska) – 0:2

                  Nikolaj Bulatović : Lev Korneev (Srbija) – 0:2

Vrstni red: 1. Milan Molle (Nizozemska), 2. Josip Teškera (Hrvaška), 3. Jan Flegar ( Hrvaška), 3. Lev Korneev (Srbija), 5. Domen Molj (Slovenija), 5. Nikolaj Bulatović (Slovenija)….

Kategorija do 74 kg, 24 tekmovalcev

2. krog – Lin Kovačič : Abdulah Bejtić (BiH) – b.b.

¼ finale – Lin Kovačič : Bassem Amri (Francija) – 2:0

½ finale – Lin Kovačič : Matija Crep (Hrvaška) – 2:0

Finale – Lin Kovačič : Amar Cisse Moussa (Gabon) – 2:0

Vrstni red: 1. Lin Kovačič (Slovenija), 2. Amar Cisse Moussa (Gabon), 3. Matija Crep (Hrvaška), 3. Oakley Wright (Velika Britanija)….

Kategorija do 80 kg, 17 tekmovalcev

2. krog – Ivan Trajković : Kevin Minguez (Francija) – 2:0

¼ finale – Ivan Trajković : Nedžad Husić (BiH) – b.b.

½ finale – Ivan Trajković : Stefan Takov (Srbija) – 0:2

Vrstni red – 1. Rustam Odinaev (Srbija), 2. Stefan Takov (Srbija), 3. Matej Nikolić (Hrvaška), 3. Ivan Trajković (Slovenija)….

Kategorija nad 87 kg, 15 tekmovalcev

1. krog – Patrik Divković : Inan Hun (Nemčija) – 1:0, RSC

¼ finale – Patrik Divković : Dinko Segedin (Hrvaška) – 2:0

½ finale – Patrik Divković : Ivan Šapina (Hrvaška) – b.b.

Vrstni red – 1. Ivan Šapina (Hrvaška), 2. Omar El Yazidi (Francija), 3. Patrik Divković (Slovenija), 3. Bryan Zonderop (Nizozemska)….

Članice

Kategorija do 53 kg, 22 tekmovalk

1. krog – Nuria Karimi : Maria Kioskeroglou (Grčija) – 0:2

Vrstni red – 1. Mia Tukić (Hrvaška), 2. Jovana Mušićki (Srbija), 3. Andrea Bokan (Srbija), 3. Ada Avdagić (BiH)…..17. Nuria Karimi (Slovenija)

Kategorija nad 73 kg, 6 tekmovalk

¼ finale – Anastasija Ljubinković :  Alema Hadžić (Nemčija) – 0:2

Vrstni red – 1. Esmeralda Husović (Nemčija), 2. Alema Hadžić (Nemčija), 3. Famke Kloosterman (Nizozemska), 3. Darija Željko (Hrvaška), 5. Anastasija Ljubinković (Slovenija)…

Mladinci

Kategorija do 51 kg, 20 tekmovalcev

2. krog – Aljaž Miklavčič : Arian Miakhel (Švedska) – 2:0

¼ finale – Aljaž Miklavčič : Ichem Hoarau (Francija) – 2:1

½ finale – Aljaž Miklavčič : Marcos Sierra Pazos (Španija) – 0:2

Vrstni red – 1. Marcos Sierra Pazos (Španija), 2. Aissa Kamkasoumphou (Francija), 3. Aljaž Miklavčič (Slovenija), 3. Eliot Guardiola (Francija)….

Kategorija do 55 kg, 24 tekmovalcev

1. krog – Žiga Poglajen : Luka Smiljanić (Srbija) – 0:2

2. krog – Ožbolt Molj : Tim Noel Polednik (Nemčija) – 2:0

¼ finale – Ožbolt Molj : Nikola Ilić (Srbija) – 0:2

Vrstni red – 1. Sergej Ivanović (Srbija), 2. Ferdinand Lawrence Afagbegee (Belgija), 3. Nikola Ilić (Srbija), 3. Georgios Astyrakakis (Grčija), 5. Ožbolt Molj….17. Žiga Poglajen

Kategorija do 68 kg, 11 tekmovalcev

¼ finale – Jaka Babić : Aleksa Pelemiš (BiH) – 2:0

½ finale – Jaka Babić : Sven Horvat (Hrvaška) – 0:2

Vrstni red – 1. Uroš Turkulj (Srbija), 2. Sven Horvat (Hrvaška), 3. Gabrijel Varenica (Hrvaška), 3. Jaka Babić (Slovenija)…

Kategorija do 73 kg, 9 tekmovalcev

¼ finale – Gabriel Kopi : Daniel Izarik (Slovaška) – 0:2

Vrstni red – 1. Benjamin Husić (BIH), 2. Maximilian Spick (Nemčija), 3. Karlo Maxjanović (Hrvaška), Filip Krnjaić (Hrvaška), 9. Gabriel Kopi (Slovenija)…

Mladinke

Kategorija do 52 kg, 17 tekmovalk

2. krog – Milica Vasić : Erika Karabeleva (Bolgarija) – 0:2

                Medeja Mohorič : Gaia Cutugno (Italija) – 0:2

Vrstni red – 1. Nina Stojanović (Srbija), 2. Erika Karabeleva (Bolgarija), 3. Irina Gavrilović (Srbija), 3. Ines Benetti (Francija)….9. Milica Vasić, 9. Medeja Mohorič…..

Kategorija do 55 kg, 17 tekmovalk

2. krog – Jelena Vasić : Zumra Yazici (Nemčija) – 2:1

               Maša Štante : Yara Hamzeh (Nemčija) – 2:1

¼ finale – Jelena Vasić : Stela Spajić (Srbija) – 2:0

                  Maša Štante : Tianna Klarić (Britanija) – 2:1

½ finale – Jelena Vasić : Tara Maxinić (Hrvaška) – 0:2

                  Maša Štante : Amelie Van Passel (Belgija) – 2:0

Finale – Maša Štante : Tara Maxinić (Hrvaška) – 2:0

Vrstni red – 1. Maša Štante (Slovenija), 2. Tara Maxinić (Hrvaška), 3.  Amelie Van Passel (Belgija), 3. Jelena Vasić (Slovenija)….

Kadeti

Kategorija do 37 kg, 10 tekmovalcev

¼ finale – Filip Zupančič : Luis Wetzstein (Nemčija) – 1:2

Vrstni red – 1. Francesco Giammanco (Italija), 2. Liam Preuveneers (Belgija), 3. Alejandro Garcia Escandell (Španija), 3. Luis Wetzstein (Nemčija), 5. Filip Zupančič (Slovenija)…

Kategorija do 41 kg, 10 tekmovalcev

2. krog – Maks Ljubi : Martin Evtimov (Bolgarija) – 0:2

Vrstni red – 1. Andrija Mihajlović (Srbija), 2. Pavle Cvetković (Srbija), 3. Yehor Naipak (Nemčija), 3. Danilo Ruvio (Nemčija),…9. Maks Ljubi

Kategorija do 45 kg, 11 tekmovalcev

2. krog – Jakob Kastelic : Ben-Luca Potzscher (Nemčija) – 2:0

¼ finale – Jakob Kastelic : Mahmut Esat Yigit (Avstrija) – 2:1

½ finale – Jakob Kastelic : Patrik Kolaković (Srbija) – 2:0

Finale – Jakob Kastelic : Matin Akbari (Nemčija) – 1:2

Vrstni red – 1. Matin Akbari (Nemčija), 2. Jakob Kastelic (Slovenija), 3. Karlo Bošnjak (Hrvaška), 3. Patrik Kolaković (Hrvaška)…

Kategorija do 57 kg, 5 tekmovalcev

½ finale – Ažbe Tesar : Ognjen Avramović (Nemčija) – 0:2

Vrstni red – 1. Ognjen Avramović (Nemčija) 2.Evan El Kouby (Francija), 3. Ažbe Tesar (Slovenija), 3. Ilija Lalović (Srbija)….

Kadetinje

Kategorija do 41 kg, 17 tekmovalk

2. krog – Nikolina Zarić : Lydia Ntina (Nemčija) – 0:2

                Vita Škofič : Vanesa Vrbova (Češka) – 0:2

Vrstni red – 1. Alexandra Maria Papathanasiou (Nemčija), 2. Mia Buneta (Srbija), 3. Vanesa Vrbova (Češka), 3. Johanna Carlotta Zander (Nemčija),….9. Nikolina Zarić, 9. Vita Škofič.

Kategorija do 44 kg, 14 tekmovalk

2. krog – Olja Bulatović : Ivana Luković (Srbija) – 2:1

¼ finale – Olja Bulatović : Emma Diana Vogel (Nemčija) – 0:2

                  Ela Kavčič : Lea Milutinović (Srbija) – 0:2

Vrstni red – 1. Elena Katičić (Hrvaška), 2. Emma Diana Vogel, 3. Lea Milutinović (Srbija), 3. Stella Kolb (Nemčija), 5. Olja Bulatović (Slovenija), 5. Ela Kavčič (Slovenija)…

Kategorija do 47 kg, 12 tekmovalk

¼ finale – Nika Babič : Ivona Turkulj (Srbija) – 0:2

Vrstni red – 1. Jana Đuranović (Srbija), 2. Ivona Turkulj (Srbija), 3.Evangelia Zarkada (Srbija), 3. Tereza Garić (Srbija), 5.Nika Babić (Slovenija)…

Skupna klubska uvrstitev člani: 1. Marjan, 2. Nemčija, 3. Galeb, 4. Azija, 5. Centro Sportivo Esercito, 6. Madžarska, 7. Sao team Chad, 8. Sparta, 9. Velika Britanija, 10. Hwarang Sporting…..

Skupna klubska uvrstitev kadeti, mladinci, člani: 1. Galeb, 2. Marjan, 3. Bavarska taekwondo zveza, 4. Medvedgrad, 5. Eurosped, 6. Nemčija, 7. Azija, 8. Obelix, 9.Asterix, 10. Španija….