Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Drugi tekmovalni dan članskega evropskega prvenstva, ki poteka v Beogradu, so se borili v moških kategorijah do 58 in 87 kilogramov, ter v ženskih do 53 in nad 73 kilogramov. Slovenija je imela predstavnika v lažji moški kategoriji. Nikolaj Bulatović se je v prvem krogu boril proti Izraelcu Oriju Patishu. Dvoboj proti malce nižjemu nasprotniku je dobro začel, saj je v prvi minuti povedel z 2:0. Dobro mu je kazalo, saj je bil aktivnejši. A je Izraelec 12 sekund pred koncem runde izenačil, nato pa je, ko mu je Bulatović obrnil hrbet, dve sekundi pred koncem dosegel še dve točki in s tem prišel do zmage v prvi rundi. V drugi sta po zaostanku z 0:1 zaradi izstopa iz borišča, Bulatoviću uspela dva udarca za 3 točke, kar ga je popeljalo v vodstvo s 6:1. Do polovice runde je sicer Patishi znižal na 8:6, a je nato naš reprezentant v naslednjih 30-tih sekundah povišal na 11:6 in rundo elegantno zmagal s 16:6. Tudi v tretji rundi, v kateri pa sta bila tekmeca precej bolj previdna kot poprej, je po 40 sekundah povedel s 3:0. 15 sekund pred koncem je Izraelcu uspelo izenačiti, kar je bilo dovolj za zmago, saj je imel v rundi zabeleženih več udarcev.

Njegov trener Jure Pantar je po koncu dvoboja dejal: »Nikolaj se je dobro boril. Prvo rundo je izgubil na tesno, drugo dobil z veliko prednostjo, v tretji pa vodil od samega začetka do zadnjih nekaj sekund. Žal je pri rezultatu 3:3 imel nasprotnik nekaj več dotikov. Lepa izkušnja za njegovo prvo člansko evropsko prvenstvo. Vemo na čem moramo delati in bodo prišli tudi rezultati.«

V tej kategoriji je blestel Italijan Vito Dell’Aquila, ki je v finalu premagal Srba Leva Kornevva. »Finale je bilo zelo napeto. Tudi zato, ker sem imel v Levu zelo zahtevnega nasprotnika. Na olimpijskih igrah pričakujem medaljo in ta zlata medalja predstavlja velik korak proti Parizu«, je dejal zmagovalec moške kategorije do 58 kilogramov.

V kategoriji do 87 kilogramov, v kateri pa žal zaradi osebnih razlogov ni tekmoval naš močan adut Patrik Divković, ki je ostal doma, se je do naslova evropskega prvak dokopal Turek Enibiya Taha Bicer. V finalu je premagal Norvežana Richarda Andreja Ordemanna, ki si je na kvalifikacijskem olimpijskem turnirju skupaj z Divkovićem zagotovil olimpijski nastop. »Sem zelo zadovoljen in upam, da se bom na naslednjih turnirjih še bolje boril«, je bil po zmagi kratek Bicer, ki je s tem nadaljeval z odličnimi rezultati, ki so jih njegovi reprezentančni kolegi začeli v prvem tekmovalnem dnevu.

Danes je Turčija ob njegovem zlatu prišla še do dveh srebrnih medalj v ženski konkurenci. Jutri, ko bodo na programu naslednje štiri kategorije, Slovenija ne bo imela svojih zastopnikov. Drugače bo v nedeljo, zadnji dan prvenstva, ki se bosta v ring podala Lin Kovačič in Ivan Trajković.

Dobitniki medalj v drugem tekmovalnem dnevu

Moški      

Kategorija do 58 kilogramov

1. Vito Dell’Aquila (Italija), 2. Lev Korneev (Srbija), 3. Gashim Magomedov (Azerbajdžan), 3. Adrian Vicente Yunta (Španija),….17. Nikolaj Bulatović (Slovenija)

Kategorija do 87 kilogramov

1. Enbiya Taha Bicer (Turčija), 2. Richard Ordemann (Norveška), 3. Vasileios Tholiotis (Grčija), 3. Artem Harbar (Ukrajina)

Ženske

Kategorija do 53 kilogramov

1. Tatiana Minina (Rusija), 2. Zeynep Taskin (Turčija), 3. Andrea Bokan (Srbija), 3. Ada Avdagić (Bosna in Hercegovina)

Kategorija nad 73 kilogramov

1. Lorena Brandl (Nemčija), 2. Nafia Kus Aydin (Turčija), 3. Kristina Adebaio (Rusija), 3. Rebecca McGowan (Velika Britanija)